Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vanliga frågor

Vanliga Frågor (FAQ)

F: Hur ansöker jag till Leapfrogs?

S: För att ansöka till Leapfrogs behöver du vara aktivt engagerad med LU Innovation och vara i verifieringsfasen av ditt projekt. Ansökningsprocessen hanteras genom din utsedda coach på LU Innovation. Om du ännu inte är i kontakt med oss, vänligen boka ett möte för att komma igång.


F: Är Leapfrogs och Hållbarhets-Leapfrogs samma sak?

S: De är separata stipendier men delar en gemensam ram. Båda följer samma åtaganden och kriterier, och deltagarna deltar i samma workshops under programmet. Dock är Hållbarhets-Leapfrogs specifikt för projekt som syftar till att adressera globala samhällsutmaningar med långsiktiga, mätbara hållbarhetseffekter. Du kan inte ansöka om båda stipendierna; du måste välja det som bäst passar ditt projekts fokus.


F: Kan jag inkludera bilder eller diagram i min ansökan?

S:Ja, eftersom ansökan lämnas direkt till din coach kan du inkludera bilder eller diagram om de förbättrar din ansökan. Se till att alla bilagor är tydliga och relevanta.


F: Vem är berättigad att ansöka?

S: Sökande måste:

  • Vara studenter vid Lunds universitet, Högskolan Kristianstad (HKR) eller Blekinge Tekniska Högskola (BTH).
  • Ha ett projekt i verifieringsfasen, vilket innebär:
    • En utvecklad affärshypotes.
    • Genomförda marknadsundersökningar.
    • Inledande kundkontakter.
    • En risk- och verifieringsplan.
  • Vara aktivt engagerade med LU Innovation (eller motsvarande avdelning vid HKR eller BTH).

F: Kan jag arbeta eller studera samtidigt som jag deltar i Leapfrogs?

S: Leapfrogs kräver ett heltidsåtagande till ditt projekt under programperioden (juni till augusti). Deltagare förväntas inte ta på sig andra heltidsarbeten eller studier som skulle störa detta åtagande.


F: Är det möjligt att få CSN-bidrag samtidigt som jag får Leapfrogs-stipendium?

S:Nej, deltagare förväntas ta en studiepaus under programperioden och fokusera helt på sitt projekt. Det är inte tillåtet att samtidigt motta CSN (studiemedel) och Leapfrogs-stipendiet.


F: Kan jag samtidigt delta i andra tävlingar som Venture Cup?

S:Ja, du får delta i andra tävlingar eller program, förutsatt att de inte kolliderar med ditt åtagande till Leapfrogs.


F: Hur mycket finansiering får man från Leapfrogs?

S: Det totala stipendiet är 40 000 SEK per individ, utbetalat i omgångar under projektperioden.


F: Vem kan ansöka – individer eller team?

S: Vi uppmuntrar team på minst två personer att ansöka. Dock kan ansökningar från individer eller team på tre också accepteras. Varje teammedlem måste lämna in en individuell ansökan genom sin coach. Stipendiet är personligt, men teammedlemmar kan fördela medlen inom teamet som de anser lämpligt.


F: Kan flera teammedlemmar från ett projekt ansöka?

S:Ja, flera teammedlemmar kan ansöka. Även om stipendiet delas ut till individer, brukar vi vanligtvis bevilja upp till två stipendier per projekt. I undantagsfall kan ett tredje stipendium övervägas.


F: Kan jag ansöka med flera idéer?

S:Ja, men varje idé kräver en separat ansökan och måste uppfylla behörighetskriterierna. Diskutera dina idéer med din coach för att bedöma deras lämplighet.


F: Kan jag ansöka igen om jag tidigare har fått Leapfrogs-stipendium?

S:Ja, du kan ansöka igen om du tidigare har fått finansiering. Dock kan en individ maximalt få Leapfrogs-stipendium två gånger.


F: Kan internationella studenter eller de som studerar utomlands ansöka?

S:Ja, internationella studenter är välkomna att ansöka. Dock är närvaro vid kickoff och workshops obligatorisk, och dessa hålls vanligtvis fysiskt på plats. Se till att du kan åta dig att vara närvarande under dessa tider.


F: Måste jag betala tillbaka stipendiet om projektet misslyckas?

S:Nej, du behöver inte betala tillbaka stipendiet om ditt projekt inte lyckas, förutsatt att all information du lämnade var korrekt och att du uppfyllde programmets åtaganden.


F: Vad händer om jag beslutar mig för att avbryta projektet under programmet?

S: Om du väljer att avbryta ditt projekt måste du omedelbart informera din coach. Ytterligare stipendieutbetalningar kommer att upphöra, och du kan bli skyldig att återbetala eventuella outnyttjade medel.


F: Behöver jag ett svenskt bankkonto för utbetalning?

S: Även om det är att föredra att ha ett svenskt bankkonto för enkel transaktion, är det inte strikt nödvändigt. Vänligen diskutera alternativa arrangemang med din coach om det behövs.


F: Hur detaljerad bör min ansökan vara?

S: Din ansökan bör vara grundlig och tydligt förmedla ditt projekts mål, framsteg och planer för verifieringsfasen. Även om det är värdefullt att vara koncis, se till att du ger tillräcklig detalj för att juryn ska kunna bedöma ditt projekts potential.


F: Kan jag få vägledning i att utveckla min idé och ansökan?

S:Ja, din coach finns tillgänglig för att hjälpa dig att utveckla din idé och stärka din ansökan. Vi uppmuntrar dig att boka möten i god tid för att få det stöd du behöver.


F: Finns det workshops eller resurser tillgängliga för att hjälpa med ansökningsprocessen?

S: Även om det inte kommer att finnas specifika workshops för ansökningsskrivning för Leapfrogs 2025, kan din coach ge vägledning och resurser för att hjälpa dig att förbereda en stark ansökan.


F: Vad är verifieringsfasen?

S: Verifieringsfasen innebär att validera din affärshypotes, genomföra marknadsundersökningar, engagera dig med potentiella kunder och utveckla en risk- och verifieringsplan. Denna fas är kritisk för att bedöma genomförbarheten och potentialen i ditt projekt innan det skalas upp.


F: Måste jag vara i LU Innovations process för att ansöka?

S:Ja, för studenter vid Lunds universitet är det ett krav att vara aktivt engagerad med LU Innovation. Om du ännu inte är involverad, vänligen boka ett möte för att komma igång.


F: Vad gäller om jag är student vid HKR eller BTH?

S: Studenter vid Högskolan Kristianstad (HKR) och Blekinge Tekniska Högskola (BTH) bör kontakta sina respektive innovationsavdelningar för att få information om ansökningsprocessen och kraven.


För andra frågor, vänligen besök vår detaljerade FAQ-sida eller kontakta oss direkt för mer information. Vi finns här för att stödja dig på din entreprenöriella resa och ser fram emot din medverkan i Leapfrogs 2025!

Kontakta oss

Frågor? Vi hjälper dig såklart gärna!

coaching [at] innovation [dot] lu [dot] se (coaching[at]innovation[dot]lu[dot]se)